Alertă de Securitate pe Litoral: Forțele Navale în Acțiune pentru Dezamorsarea unei Mine Marine

Alertă de Securitate pe Litoral: Forțele Navale în Acțiune pentru Dezamorsarea unei Mine Marine

O situație de urgență a fost raportată pe litoralul românesc, după ce o mină marină a fost identificată plutind periculos de aproape de stațiunea Costinești. Descoperirea alarmantă a fost făcută de un pescar local, la aproximativ patru kilometri distanță de țărm, și imediat semnalată autorităților prin apel la numărul de urgență 112.

Forțele Navale Române au mobilizat rapid o echipă de scafandri de luptă EOD, specializați în neutralizarea dispozitivelor explozive. De asemenea, un elicopter PUMA Naval a fost desfășurat pentru a sprijini operațiunea de localizare și dezamorsare a minei marine. Intervenția, care a început în dimineața zilei de joi, face parte dintr-o serie de acțiuni preventive menite să asigure siguranța navigației și a populației de pe litoral.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), aceasta este cea de-a șasea operațiune de acest fel efectuată de Forțele Navale Române de la începerea conflictului din Ucraina. În total, 95 de mine marine au fost neutralizate în Marea Neagră, subliniind riscurile sporite pe care le aduce războiul din apropierea granițelor României.

Până în prezent, nu există rapoarte despre victime sau pericole imediate pentru populație. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia toate măsurile necesare pentru a preveni orice incidente.

Se recomandă cetățenilor să evite zona afectată și să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale Forțelor Navale. Vom oferi actualizări pe măsură ce apar noi informații în legătură cu această situație de urgență pe litoralul românesc.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;