Alertă de Securitate Cibernetică: Tentativa de Fraudă Folosind Imaginea McDonald's România

Alertă de Securitate Cibernetică: Tentativa de Fraudă Folosind Imaginea McDonald's România

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis o alertă de securitate cibernetică pentru cetățenii României, avertizându-i asupra unei recente tentative de fraudă care utilizează imaginea bine-cunoscutului lanț de restaurante fast-food, McDonald's România. Conform DNSC, atacatorii cibernetici au creat reclame false promovând produse la prețuri reduse și solicitând utilizatorilor să introducă datele cardului bancar.

Această campanie promoțională fictivă a fost concepută pentru a păcăli consumatorii să creadă că participă la o ofertă legitimă de la McDonald's. DNSC recomandă publicului să fie extrem de vigilent și să verifice întotdeauna autenticitatea oricărei campanii promoționale, înainte de a face click pe link-uri sau de a furniza informații personale sau financiare.

Pentru a evita capcanele online, DNSC sugerează utilizarea unor soluții gratuite de verificare a securității link-urilor, cum ar fi virustotal.com sau scamadviser.com, care pot ajuta la identificarea potențialelor pericole ascunse în spatele mesajelor sau reclamelor primite pe internet.

Este esențial ca toți utilizatorii de internet să fie conștienți de riscurile asociate cu fraudele online și să ia măsuri proactive pentru a-și proteja datele personale și financiare. Prin răspândirea acestei informații, DNSC își reafirmă angajamentul de a combate criminalitatea cibernetică și de a încuraja un mediu online mai sigur pentru toți.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;