Alertă de securitate: Moldova sub presiunea atacurilor hibride rusești

Alertă de securitate: Moldova sub presiunea atacurilor hibride rusești

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a tras un semnal de alarmă în cadrul unui interviu acordat Digi24.ro, referitor la intensificarea atacurilor hibride ale Rusiei asupra țării. Conform declarațiilor sale, tactica serviciilor secrete rusești s-a schimbat, devenind mult mai agresivă și mai directă, implicând colaborări cu lumea interlopă și încercări de corupere a alegătorilor.

Grosu a evidențiat că Moldova a fost capabilă să respingă numeroase tentative de destabilizare, în parte datorită sprijinului internațional, inclusiv din partea României. El a menționat că, în ciuda provocărilor, Republica Moldova a reușit să se descurce fără gazul rusesc timp de un an, demonstrând astfel o anumită independență energetică.

În plus, președintele Parlamentului a subliniat că Rusia nu a renunțat la ambițiile sale asupra fostelor republici sovietice, inclusiv Moldova, și că actualmente încearcă să influențeze curentul pro-european prin intermediul așa-numitei "coloane a cincea". Grosu a adăugat că se așteaptă la o intensificare a încercărilor Rusiei de a destabiliza Moldova, mai ales în contextul alegerilor viitoare din 2024 și 2025.

În ciuda acestor amenințări, Igor Grosu rămâne optimist cu privire la viitor, menționând că Moldova a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană și că obiectivul de a deveni membru al UE până în 2030 este realist, având în vedere suportul internațional și proximitatea cu România.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;