Ultima Navă Militară Rusă Părăsește Crimeea în Contextul Presiunii Ucrainene

Ultima Navă Militară Rusă Părăsește Crimeea în Contextul Presiunii Ucrainene

Forțele navale ucrainene au anunțat retragerea ultimei nave de patrulare a flotei rusești din Crimeea, marcând un moment semnificativ în controlul Mării Negre. Purtătorul de cuvânt al marinelor ucrainene, Dmitri Pletenciuc, a confirmat pe Facebook plecarea navei, care semnalează posibilul sfârșit al prezenței flotei ruse în apropierea Crimeei. Acest eveniment vine în urma unei serii de atacuri reușite ale Ucrainei asupra forțelor rusești din regiune, care au inclus distrugerea sau avarierea unui număr semnificativ de nave militare rusești.

Conform Ministerului britanic al apărării, flota rusă de la Marea Neagră este considerată „funcțional inactivă”. Atacurile cu drone și rachete ale Ucrainei au forțat retragerea vaselor rusești spre alte baze și au utilizat Marea Azov pentru a lansa rachete împotriva Ucrainei.

Expertul în securitatea internațională, Basil Germond, a subliniat că succesul Ucrainei nu este doar anecdotic, ci reflectă o câștigare progresivă în Marea Neagră, punându-i pe ruși într-o poziție dificilă, dat fiind că nu pot suplimenta flota din Marea Baltică sau Marea Nordului datorită Convenției de la Montreux. Acesta consideră că situația reprezintă un eșec semnificativ pentru președintele rus, Vladimir Putin, și pentru narațiunea imperialistă pe care acesta o promovează.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;