Salariul mediu net în România depășește 1.000 de euro

Salariul mediu net în România depășește 1.000 de euro

Premierul Marcel Ciolacu și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, au anunțat că salariul mediu net în România a depășit pragul de 1.000 de euro, ajungând la aproximativ 1.050 de euro, respectiv 1.043 de euro. Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, câștigul salarial mediu net a crescut cu 0,6% în luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna martie, înregistrând o valoare de 5.217 lei.

Această creștere salarială a depășit rata inflației, iar puterea de cumpărare a crescut cu aproximativ 8% față de aceeași perioadă a anului precedent. Sectorul serviciilor în tehnologia informației a înregistrat cele mai mari câștiguri salariale medii nete, în timp ce fabricarea articolelor de îmbrăcăminte a avut cele mai mici câștiguri.

Atât Ciolacu cât și Budăi au mulțumit companiilor din România pentru această realizare și au subliniat importanța politicilor publice care au ca scop creșterea veniturilor cetățenilor. De asemenea, au menționat că adoptarea salariului minim european va influența pozitiv ridicarea nivelului de jos al salariilor din România.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;