Papa Francisc la summitul G7: "Se poate râde de Dumnezeu, dar fără a ofensa"

Papa Francisc la summitul G7: "Se poate râde de Dumnezeu, dar fără a ofensa"

Papa Francisc a avut o întâlnire cu actori de comedie din întreaga lume înainte de a participa la summitul G7, subliniind că umorul poate avea loc și în context religios, cu condiția respectării sentimentelor credincioșilor.

În cadrul unei audiențe la Vatican, Suveranul Pontif a fost întrebat de artiști dacă "se poate râde de Dumnezeu", la care a răspuns afirmativ, comparând acest tip de umor cu jocul și glumele pe care le facem cu persoanele iubite. Totuși, a punctat importanța de a nu ofensa sentimentele religioase ale credincioșilor.

Papa Francisc a evidențiat rolul pozitiv al comedianților, menționând că aceștia "au puterea de a răspândi seninătate și zâmbete" și că "talentul lor este un dar prețios" ce contribuie la transmiterea păcii în inimile oamenilor.

Acesta este așteptat să participe la summitul G7 în Apulia, Italia, marcând o premieră pentru un papă. În cadrul summitului, va avea loc o discuție despre inteligența artificială și sunt planificate întâlniri bilaterale cu lideri mondiali precum președintele francez Emmanuel Macron, președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;