Galați, Model de Mobilitate Urbană: Investiție în 40 de Autobuze Electrice de Ultimă Generație

Galați, Model de Mobilitate Urbană: Investiție în 40 de Autobuze Electrice de Ultimă Generație

Orașul Galați se poziționează ca un lider în modernizarea transportului public urban, prin achiziția a 40 de autobuze electrice de la compania Solaris, marcând un pas important în direcția sustenabilității și inovației tehnologice.

Conform informațiilor publicate de nexobus.com, autoritățile gălățene au finalizat un proces de licitație, la capătul căruia producătorul Solaris a fost desemnat să furnizeze flota de vehicule electrice, care va include atât modele de 9 metri, cât și de 12 metri. Aceste autobuze vor fi dotate cu sisteme de încărcare rapidă, atât prin prize standard, cât și prin intermediul pantografelor invertite, asigurând o autonomie remarcabilă datorită bateriilor Solaris High Energy.

Inovația nu se oprește aici. Autobuzele vor dispune de sisteme avansate pentru detectarea pietonilor și a bicicliștilor, sporind siguranța în trafic și protejând categoriile vulnerabile de participanți la trafic. Acest lucru subliniază angajamentul orașului Galați pentru un mediu urban mai sigur și mai curat.

Această investiție reprezintă un exemplu demn de urmat pentru alte orașe din România și din regiune, Galați-ul demonstrând că tranziția către un transport public ecologic este nu doar posibilă, dar și benefică pentru comunitate.

Prin această achiziție, Galați nu doar că își modernizează flota de transport public, dar contribuie și la reducerea emisiilor de carbon, aliniindu-se cu obiectivele Uniunii Europene de a combate schimbările climatice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;