Tragedie în Galați: Fetiță de 9 ani, ucisă de mama sa. Surorile victimei, de asemenea, maltratate

Tragedie în Galați: Fetiță de 9 ani, ucisă de mama sa. Surorile victimei, de asemenea, maltratate

Tragedia care a zguduit orașul Galați a ajuns în atenția întregii țări: o fetiță de numai 9 ani și-a pierdut viața în urma unor acte de violență inimaginabile, iar cele două surori ale sale prezintă, de asemenea, semne de maltratare. Mama copiilor, o femeie de 30 de ani cu retard mental moderat, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce anchetatorii au descoperit că violențele asupra copiilor erau o practică recurentă în familia respectivă.

Evenimentul tragic s-a petrecut pe data de 31 ianuarie 2024, când un apel la 112 a anunțat că fetița de 9 ani a leșinat și nu mai respiră. Deși echipajele de urgență au intervenit rapid, viața copilei nu a putut fi salvată. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au confirmat că moartea a fost violentă și că principala suspectă este mama fetiței.

Investigațiile ulterioare au relevat un tablou sumbru: cele două surori ale victimei, de 5 și 6 ani, prezentau și ele urme de violență pe corp. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați a intervenit, preluând copilele și solicitând expertize medico-legale pentru ele.

Cazul nu este nou pentru autorități, care au fost sesizate încă de anul trecut despre posibile abuzuri în familie. În februarie-martie 2023, DGASPC Galați a primit o sesizare din partea grădiniței unde învăța fata cea mijlocie, care prezenta semne de lovituri. După o anchetă socială și evaluări psihologice, s-a concluzionat că ar fi fost vorba de un incident izolat, iar copiii au rămas în grija familiei.

Acest eveniment a readus în discuție eficiența sistemului de monitorizare și protecție a copiilor și necesitatea unei intervenții mai prompte și decisive în cazurile de abuz. Întreaga comunitate este îndurerată și cere ca justiția să-și facă datoria pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;