Asistentă medicală din Galați reținută pentru furturi repetate de la colegi și pacienți

Asistentă medicală din Galați reținută pentru furturi repetate de la colegi și pacienți

O asistentă medicală din Galați a fost reținută de autorități după ce a fost acuzată că a furat bani, bunuri și tichete de vacanță de la colegii și pacienții săi. Conform rapoartelor poliției, furturile au avut loc în perioada 2019-2023 și au fost descoperite în urma unei percheziții domiciliare efectuate la data de 27 februarie 2024.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Combaterea Infracționalității Informatice au identificat mai multe probe la domiciliul femeii, care au legătură directă cu infracțiunile de furt, însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Prejudiciul adus a fost estimat la 2.500 de lei.

În timpul programului de lucru, asistenta medicală ar fi sustras diferite sume de bani, carduri bancare și tichete tip voucher de vacanță, pe care ulterior le-ar fi vândut. De asemenea, a efectuat tranzacții frauduloase online folosind datele de identitate ale victimelor. Femeia de 49 de ani a fost reținută pentru 24 de ore și urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cazul este în continuare sub investigație, polițiștii și procurorii încercând să probeze întreaga activitate infracțională a asistentei medicale. Întreaga comunitate din Galați a fost șocată de acest caz, care a subliniat importanța securității în instituțiile medicale și a încrederii pe care pacienții și colegii trebuie să o aibă în personalul medical.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;