Tragedie în Galați: Mamă acuzată de omor calificat după ce și-a ucis fiica de 9 ani – Familia, sub lupa justiției

Tragedie în Galați: Mamă acuzată de omor calificat după ce și-a ucis fiica de 9 ani – Familia, sub lupa justiției

Comunitatea din Galați este încă sub șoc după ce o mamă a fost acuzată de omor calificat, în urma unui act de violență extremă care a dus la moartea fiicei sale de doar 9 ani. Eugenia Vasilache, femeia în centrul acestui caz tulburător, a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, fiind acuzată de omor calificat, rele tratamente aplicate minorului și violență în familie.

Potrivit anchetatorilor, între 26 și 30 ianuarie 2024, în locuința familiei din municipiul Galați, femeia a exercitat acte repetate de violență asupra copilei, folosind obiecte contondente și cauzând arsuri grave. Aceste abuzuri au condus la leziuni traumatice extinse și un șoc traumatico-hemoragic, rezultând în moartea necondiționată a micuței.

De asemenea, mătușa și unchiul fetiței, care locuiau împreună cu familia, au fost trimiși în judecată sub control judiciar pentru complicitate la omor calificat și alte infracțiuni legate de violența în familie. Ei sunt acuzați că au girat comportamentul infracțional al mamei și nu au luat nicio măsură pentru a proteja victima și pe celelalte două surori ale acesteia, care au fost de asemenea supuse abuzurilor.

Cazul a atras atenția Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, care a demarat o anchetă pentru a verifica cum au fost gestionate semnalele anterioare de violență în familie. În ciuda intervențiilor precedente și a constatării că femeia avea antecedente de comportament violent și o dizabilitate mintală, violențele asupra copiilor nu au fost oprite la timp.

Comunitatea locală și autoritățile sunt acum în fața unui caz care pune în discuție eficiența sistemului de protecție a copilului și măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de tragedii. Între timp, cele două surori ale victimei, care au supraviețuit abuzurilor, sunt în grija DGASPC Galați, în speranța unei recuperări atât fizice, cât și emoționale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;