Cetățean român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Cetățean român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetățean român a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de trădare, după ce a fost surprins colectând informații și fotografii ale obiectivelor militare românești și NATO din zona Tulcea și le-a transmis Ambasadei Federației Ruse la București. Conform DIICOT, începând cu anul 2022, suspectul a monitorizat mișcările personalului militar și a tehnicilor de luptă în apropierea graniței cu Ucraina. Perchezițiile domiciliare au dus la identificarea și ridicarea mai multor probe relevante pentru anchetă.

Acțiunea judiciară a fost efectuată de către DIICOT – Structura Centrală, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și alte structuri subordonate, cu sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din Ministerul Apărării Naționale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei "Vlad Țepeș". Suportul tehnic și de criminalistică a fost asigurat de DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;