Salvarea unui băiețel român vândut în Germania: Reîntregirea cu sora sa într-un centru maternal din Gorj

Salvarea unui băiețel român vândut în Germania: Reîntregirea cu sora sa într-un centru maternal din Gorj

Un caz tulburător a captat atenția opiniei publice din România: un băiețel de șase ani din Gorj, despre care se crede că ar fi fost vândut de familia sa unui cetățean german pentru o sumă derizorie, a fost repatriat și se află acum într-un centru maternal din Gorj, alături de sora lui mai mare.

Povestea micuțului a început să prindă contur când autoritățile din orașul Regensburg, Bavaria, au fost alertate de personalul unei grădinițe care a devenit suspicios în momentul în care un bărbat a încercat să înscrie un copil care nu vorbea germana și nu avea acte de identitate corespunzătoare.

Autoritățile române au intervenit prompt, reușind să-l aducă pe băiețel înapoi în țară. La sosirea în România, copilul a fost descris ca fiind vesel și comunicativ, în ciuda traumelor suferite prin separarea de familie și drumul lung parcurs. Revederea cu sora sa de opt ani a fost un moment emoționant, cei doi frați fiind separați timp de luni de zile.

Specialiștii susțin că băiețelul suferă de traume cauzate de experiența prin care a trecut, însă cu ajutorul psihoterapiei și al unei îngrijiri adecvate, ar putea să-și revină. Între timp, ancheta este în plină desfășurare, procurorii Direcției de Investigare a Criminalității Organizate investigând circumstanțele în care copilul a fost scos din țară.

Ministrul familiei, Natalia Intotero, a menționat că plecarea copilului din țară a avut loc cu acordul familiei sale, dar surse apropiate cazului indică faptul că băiețelul ar fi fost vândut pentru o sumă de bani infimă, ceea ce arată o posibilă neglijență parentală gravă.

Acest caz tragic subliniază importanța supravegherii și protecției copiilor, în special în cazurile familiilor cu dificultăți economice și sociale. Este esențial ca autoritățile să continue să monitorizeze situația acestor copii vulnerabili și să asigure că ei sunt în siguranță și primesc îngrijirea de care au nevoie.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;