Candidat la Primăria Ploiești reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Candidat la Primăria Ploiești reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetățean român, Alexandru Piscan, care a anunțat recent candidatura sa la funcția de primar al municipiului Ploiești, a fost reținut de procurorii DIICOT pentru acte de spionaj în favoarea Rusiei. Potrivit informațiilor furnizate de surse judiciare pentru Digi24, Piscan este acuzat că a supravegheat și fotografiat obiective militare din România, inclusiv cele NATO, transmițând informațiile către Ambasada Federației Ruse la București.

Anunțul candidaturii sale la Primăria Ploiești a fost făcut pe 22 martie prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Într-un comunicat al DIICOT se menționează că începând cu anul 2022, Piscan a colectat informații cu caracter militar, efectuând fotografii ale tehnicii militare de luptă și deplasării personalului în zona de graniță cu Ucraina. Perchezițiile domiciliare au condus la identificarea și ridicarea unor mijloace de probă relevante pentru anchetă.

Curtea de Apel București a aprobat propunerea DIICOT de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acest caz de presupus spionaj survine într-un context de securitate regională tensionat, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;