Tragedia unui băiețel din Gorj: Vândut în Germania și separarea de familie sub investigația DIICOT

Tragedia unui băiețel din Gorj: Vândut în Germania și separarea de familie sub investigația DIICOT

Un caz tulburător a ieșit la iveală în județul Gorj, unde un copil în vârstă de șase ani a fost scos ilegal din țară și, potrivit unor surse, vândut în Germania pentru suma de 8.000 de lei. DIICOT a deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele în care minorul a fost deposedat de dreptul la o familie și siguranța unui cămin.

Ancheta a început după ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a fost alertată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție despre posibila vânzare a copilului. În urma verificărilor efectuate, s-a descoperit că minorul nu se mai află în locuința familiei, iar părinții, aflați în dificultate, sunt suspectați de vânzarea acestuia.

Situația a fost agravată de condițiile precare în care au fost găsiți ceilalți doi frați ai băiețelului, unul de opt ani și celălalt de doar doi ani și opt luni. Copiii au fost preluați de urgență de către autorități și plasați la asistenți maternali profesioniști, unde beneficiază de consiliere psihologică și alte investigații medicale necesare.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, s-a implicat personal în acest caz, vizitându-i pe frații minorului și asigurându-se de buna lor îngrijire. De asemenea, a inițiat demersuri pentru repatrierea rapidă a copilului aflat în grija autorităților germane, subliniind importanța întoarcerii acestuia în țară, dat fiind că este cetățean român.

Este un apel la conștiința comunității să semnaleze astfel de cazuri prin numărul de urgență al copilului – 119, pentru a permite intervenția rapidă a instituțiilor statului și protejarea drepturilor celor mici.

În acest moment, toate privirile sunt îndreptate spre rezultatele anchetei DIICOT și spre măsurile ce vor fi luate pentru a asigura siguranța și bunăstarea copiilor afectați de acest incident tragic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;