Surparea Șoselei în Slănic Prahova: Premierul Ciolacu Confirmă Existenta unei Mine Sub Drum

Surparea Șoselei în Slănic Prahova: Premierul Ciolacu Confirmă Existenta unei Mine Sub Drum

Surparea unei porțiuni dintr-o stradă din orașul Slănic, județul Prahova, a atras atenția opiniei publice și a autorităților, după ce terenul s-a tasat, formând un crater adânc de doi metri pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați. Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în discuție, explicând că drumul respectiv a fost construit peste o mină și că nu era la curent cu situația specifică a infrastructurii locale.

În urma incidentului, 42 de familii au fost nevoite să părăsească locuințele, fiind cazate temporar în pensiuni din zonă. Premierul a subliniat promptitudinea cu care au intervenit autoritățile, inclusiv Prefectura și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru a gestiona situația și a asigura siguranța locuitorilor.

În timp ce specialiștii geologi efectuează măsurători pentru a evalua stabilitatea terenului și a preveni noi surpări, premierul Ciolacu a punctat dificultatea de a fi la curent cu toate detaliile infrastructurale ale țării și a menționat că a fost informat în timp real de către șeful DSU, Raed Arafat, despre evoluția situației.

Situația din Slănic Prahova rămâne monitorizată în permanență, iar autoritățile locale și centrale sunt pregătite să intervină în cazul unor noi mișcări ale terenului. Se așteaptă rapoarte detaliate de la experții în geologie și stabilitatea terenului pentru a putea lua cele mai bune decizii în ceea ce privește reconstrucția infrastructurii și asigurarea siguranței cetățenilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;