Stabilizarea Craterului de la Slănic Prahova: Autoritățile Anunță Progrese în Monitorizarea Surpării

Stabilizarea Craterului de la Slănic Prahova: Autoritățile Anunță Progrese în Monitorizarea Surpării

Autoritățile din Prahova au transmis vești încurajatoare în legătură cu situația din orașul Slănic, unde o porțiune de stradă s-a surpat recent, provocând evacuarea a zeci de persoane. Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat că tasarea craterului care a apărut pe strada 23 August prezintă semne de stabilizare, conform observațiilor făcute alături de experți și oficiali locali.

Incidentul grav care a avut loc săptămâna trecută a determinat autoritățile să ia măsuri de precauție, evacuând inițial peste 40 de locuitori și ulterior încă 16 persoane dintr-un alt bloc de locuințe, din cauza riscului de surpare suplimentară. Prefectura a anunțat că operațiunile de umplere a craterului au fost finalizate, urmând etapele de compactare a umpluturii pentru a asigura siguranța zonei.

În plus, s-a solicitat ajutorul Institutului Geologic al României pentru a efectua studii aprofundate și foraje, în scopul de a înțelege mai bine cauzele acestei surpări și de a preveni astfel de incidente în viitor. Se pare că infiltrarea apei în sol ar putea fi principalul factor care a determinat colapsul carosabilului.

Situația rămâne una de urmărit, iar prefectul Emil Drăgănescu a asigurat că va continua să monitorizeze evoluția și va informa opinia publică despre orice schimbări semnificative. Între timp, acuzații grave au fost aduse la adresa președintelui suspendat al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care este considerat de unii localnici responsabil pentru distrugerea orașului prin aprobarea unor lucrări defectuoase.

În ciuda tensiunilor și provocărilor, autoritățile se angajează să gestioneze situația cu maximă responsabilitate, punând siguranța cetățenilor pe primul plan.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;