Guvernul României alocă 12 milioane de lei pentru stabilizarea solului în Slănic, Prahova

Guvernul României alocă 12 milioane de lei pentru stabilizarea solului în Slănic, Prahova

Guvernul României a anunțat alocarea sumei de 12 milioane de lei în regim de urgență pentru lucrările de stabilizare a solului în orașul Slănic, județul Prahova. Decizia vine în urma surpării unei porțiuni din strada 23 August, pe data de 25 aprilie, care a dus la evacuarea a 58 de persoane din cauza formării unui crater de aproximativ doi metri adâncime.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța rezolvării acestei situații de criză, menționând că este o problemă de siguranță a locuitorilor. Fondurile vor susține continuarea lucrărilor de stabilizare, iar autoritățile speră ca situația să revină la normal cât mai curând.

Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, a informat că au fost demarate foraje pentru a obține o imagine clară asupra solului și subsolului, iar Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) va efectua noi măsurători pentru a confirma eventualele modificări ale terenului.

De asemenea, s-a anunțat că persoanele evacuate care au solicitat cazare în condiții hoteliere sau pensiuni vor avea posibilitatea să revină la locuințele lor pentru a verifica starea bunurilor și proprietății. Autoritățile locale au inițiat proceduri pentru întocmirea unei hotărâri de guvern care să susțină cheltuielile orașului Slănic rezultate în urma incidentului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;