Sezonul de încălzire din București se încheie pe fondul temperaturilor ridicate

Sezonul de încălzire din București se încheie pe fondul temperaturilor ridicate

Începând de duminică, locuitorii Capitalei vor trebui să se descurce fără căldura furnizată de sistemul centralizat, conform anunțurilor făcute de Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) și primarul general, Nicuşor Dan. Decizia vine ca răspuns la creșterea temperaturilor exterioare, care au depășit pragul de 10 grade Celsius pe timp de noapte, conform normativelor în vigoare.

Procesul de oprire a căldurii va fi unul gradual, menit să permită ajustarea condițiilor de locuit la noile circumstanțe climatice. Reducerea temperaturii de livrare a agentului termic și închiderea instalațiilor vor avea loc pe parcursul a 72 de ore, asigurând totuși posibilitatea de a furniza căldură în perioadele nocturne, dacă este necesar, până la stabilizarea temperaturilor.

Pentru cei care doresc să oprească manual căldura, Termoenergetica oferă opțiunea de a solicita închiderea vanelor de căldură prin intermediul asociațiilor de proprietari. Solicitările pot fi făcute în scris la adresa companiei sau prin e-mail.

Excepții de la această oprire vor fi făcute pentru instituții esențiale precum spitalele, creșele, școlile și grădinițele, care vor putea solicita în continuare furnizarea căldurii dacă este necesar.

Această măsură marchează încheierea oficială a sezonului de încălzire 2023 - 2024 în București și subliniază importanța adaptării serviciilor municipale la condițiile meteorologice, pentru confortul cetățenilor și eficiența energetică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;