Autoritățile Sanitare din România Se Mobilizează în Fața Creșterii Numărului de Cazuri de Gripă

Autoritățile Sanitare din România Se Mobilizează în Fața Creșterii Numărului de Cazuri de Gripă

În contextul unei creșteri îngrijorătoare a numărului de cazuri de gripă în România, autoritățile sanitare și managerii de spitale fac apel la măsuri urgente pentru a preveni o potențială epidemie. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a evidențiat necesitatea declarării epidemiei de gripă, subliniind că situația actuală obligă la mobilizarea resurselor financiare, în special pentru pacienții care necesită îngrijiri în Terapie Intensivă.

În această perioadă, spitalul din Iași a tratat peste 190 de pacienți afectați de gripă, dintre care 40 cu suspiciune înaltă de infectare. Dr. Roșu recomandă vaccinarea antigripală și purtarea măștilor de protecție ca măsuri preventive esențiale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a indicat că România se află în "stare de alertă epidemică", dar a asigurat că nu se vor institui restricții pentru populație. Totuși, a fost făcută o serie de recomandări pentru spitale și școli. Rafila a exprimat optimism, anticipând că numărul cazurilor de gripă va începe să scadă începând cu săptămâna viitoare.

În săptămâna 15 - 21 ianuarie 2024, România a înregistrat 123.464 de cazuri de infecții respiratorii, cu o creștere semnificativă față de sezonul precedent. Această statistică arată gravitatea situației și necesitatea unei acțiuni rapide și coordonate pentru a preveni răspândirea virusului gripei.

Autoritățile îndeamnă populația să urmeze recomandările medicilor și să se vaccineze, pentru a proteja sănătatea publică și a limita impactul gripei asupra sistemului sanitar.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;