Alertă pe litoralul Mării Negre: Interdicție la culegerea midiilor și rapanelor din cauza algelor toxice

Alertă pe litoralul Mării Negre: Interdicție la culegerea midiilor și rapanelor din cauza algelor toxice

În urma unei descoperiri alarmante pe litoralul Mării Negre, autoritățile au emis o interdicție temporară pentru culegerea și comercializarea midiilor și rapanelor. Specialiștii Direcției Sanitare Veterinare din Constanța au identificat alge toxice în apele litorale, prelevând probe care au indicat un nivel crescut de toxicitate.

Ca măsură de precauție, zonele trei și patru ale Mării Negre, întinzându-se de la Mangalia la Năvodari, au fost închise. Cetățenilor și pescarilor le-a fost interzisă culegerea de midii și rapane din aceste sectoare, iar comercializarea produselor marine recoltate între 23 mai și 3 iunie a fost de asemenea suspendată.

Momentan, se consideră sigură pentru culegerea scoicilor doar zona doi, care se întinde de la Midia până în Tulcea. Autoritățile au anunțat că vor continua monitorizarea situației și vor efectua noi analize pentru a asigura siguranța alimentară a consumatorilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;