Alertă pe Dunăre: Obiect Suspect Asemănător unei Mine Marine Descoperit pe Brațul Chilia Veche

Alertă pe Dunăre: Obiect Suspect Asemănător unei Mine Marine Descoperit pe Brațul Chilia Veche

Autoritățile române sunt în alertă după descoperirea unui obiect plutitor suspect pe brațul Chilia Veche al Dunării, care ar putea fi o mină marină. Incidentul a avut loc luni, iar zona a fost imediat securizată și monitorizată în așteptarea specialiștilor pirotehnici.

Garda de Coastă a raportat obiectul plutitor în derivă, iar Forțele Navale Române au intervenit printr-o operațiune controlată pentru a asigura eșuarea obiectului la kilometrul 113 al brațului. În prezent, zona este sub stricta supraveghere a reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, care au demarat procedurile de clasificare și neutralizare a potențialului pericol.

Echipa pirotehnică a fost activată de urgență și a ajuns la locul indicat pentru a evalua situația. Scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive se pregătesc să intervină conform procedurilor specifice.

Autoritățile au recomandat navigatorilor să respecte indicațiile forțelor de ordine prezente la fața locului și să își reducă viteza de deplasare în apropierea zonei monitorizate. În acest moment, se așteaptă identificarea exactă a obiectului și stabilirea naturii acestuia, fiind posibil să fie vorba despre o mină marină istorică sau un alt tip de obiect metalic.

Cetățenii sunt sfătuiți să rămână informați prin canalele oficiale și să evite speculațiile până când autoritățile vor oferi detalii concrete.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;