Ungaria Confirmă Participarea la Summitul de Pace pentru Ucraina din Elveția

Ungaria Confirmă Participarea la Summitul de Pace pentru Ucraina din Elveția

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a anunțat că Ungaria va fi reprezentată la summitul de pace pentru Ucraina, care se va desfășura pe 15 iunie în Elveția. Anunțul a fost făcut în timpul vizitei oficialului ungar la Sankt Petersburg, unde participă la forumul economic anual. Summitul, organizat de Elveția, are ca scop atragerea sprijinului internațional pentru planul de pace inițiat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care include retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean.

Cu toate acestea, Rusia, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins inițiativa ca fiind o pierdere de timp. În ciuda acestui fapt și a absenței altor state importante precum China și Arabia Saudită, Ungaria și-a reiterat poziția de susținere a păcii și va participa la eveniment la nivel ministerial.

Peter Szijjarto a exprimat regretul că nu toate părțile beligerante vor fi prezente la negocieri, dar a subliniat respectul Ungariei pentru eforturile de pace ale Elveției. Ungaria a menținut relații apropiate cu Rusia și s-a opus aderării Ucrainei la NATO și UE, precum și sancțiunilor împotriva Rusiei. Guvernul ungar a criticat de asemenea livrările de arme către Ucraina și nu a permis tranzitarea armamentului destinat Ucrainei prin teritoriul său.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;