Eurodeputata Ilaria Salis eliberată din arestul ungar după alegerea în Parlamentul European

Eurodeputata Ilaria Salis eliberată din arestul ungar după alegerea în Parlamentul European

Ungaria a eliberat-o pe Ilaria Salis, profesoara și activista antifascistă italiană, în urma alegerii acesteia în Parlamentul European. Salis, în vârstă de 39 de ani, a fost judecată pentru implicarea într-un atac asupra unor militanți ungari de extrema dreaptă și risca până la 11 ani de închisoare. Avocatul său a confirmat înlăturarea brățării de monitorizare și revenirea ei în Italia.

Imagini cu Salis, condusă în sala de judecată în lanțuri, au circulat pe televiziunile italiene, provocând indignare și punând presiune pe guvernul italian să intervină. Detenția sa prelungită și scandalul public au determinat Alianța Verde și Stânga Italiană să o includă pe lista sa pentru alegerile europarlamentare, unde alianța a obținut 6,8% din voturi, trimițând 6 deputați în Parlamentul European. Eliberarea Ilaria Salis vine pe fondul imunității juridice de care se bucură eurodeputații, chiar și în fața acuzațiilor aduse înainte de alegerea lor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;