Jens Stoltenberg: Nu există un pericol iminent de atac rusesc asupra țărilor NATO

Jens Stoltenberg: Nu există un pericol iminent de atac rusesc asupra țărilor NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Helsinki, alături de președintele finlandez Alexander Stubb, că nu există o amenințare iminentă de atac din partea Rusiei asupra membrilor Alianței Nord-Atlantice. Stoltenberg a subliniat că misiunea NATO este de a preveni astfel de scenarii, iar alianța a făcut acest lucru cu succes timp de 75 de ani și intenționează să continue pe aceeași linie.

Președintele finlandez a fost de acord cu declarațiile lui Stoltenberg, apreciind că un război extins ar fi prea costisitor pentru Rusia și nu vede o amenințare militară imediată la adresa țărilor nordice și baltice. În plus, Stoltenberg a menționat că Rusia este în prezent preocupată de conflictul din Ucraina, ceea ce se reflectă prin realocarea forțelor sale militare către estul Ucrainei.

În contextul declarațiilor făcute de președintele rus Vladimir Putin, care a descris ideea unui atac rusesc asupra țărilor NATO drept "nonsens" și a avertizat că Rusia ar putea folosi toate mijloacele disponibile, inclusiv arma nucleară, pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială, Stoltenberg a reiterat că aliații occidentali trebuie să asigure un sprijin militar constant și predictibil pentru Ucraina.

Vizita lui Stoltenberg în Finlanda include și participarea la o dezbatere a Consiliului Atlantic din Finlanda, iar următoarea sa deplasare va fi în Suedia, pentru întâlniri cu oficiali de acolo.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;