Fiona Harvey dă în judecată Netflix pentru defăimare în legătură cu seria "Baby Reindeer"

Fiona Harvey dă în judecată Netflix pentru defăimare în legătură cu seria "Baby Reindeer"

Fiona Harvey, avocatul care susține că a fost sursa de inspirație pentru personajul Martha din miniseria Netflix "Baby Reindeer", a intentat un proces împotriva companiei de streaming, cerând daune de cel puțin 170 de milioane de dolari pentru defăimare. În plângerea depusă la tribunalul federal din Los Angeles, Harvey susține că producția, care se autointitulează "o poveste adevărată", a defăimat-o prin sugerarea că ar fi o hărțuitoare condamnată la închisoare, ceea ce ea neagă ferm.

Harvey a declarat că mulți spectatori și utilizatori ai platformelor sociale precum Reddit și TikTok au confundat-o cu personajul Martha, discutând despre ea ca fiind "adevărata" Martha. În plângere, ea afirmă că "inculpații au spus aceste minciuni și nu s-au oprit niciodată, pentru că era o poveste mai bună decât adevărul, iar poveștile mai bune făceau bani". Netflix și-a exprimat intenția de a se apăra ferm în acest caz și de a susține dreptul creatorului seriei, Richard Gadd, de a-și spune povestea.

Procesul vine după ce Netflix a soluționat recent un alt caz de defăimare intentat de fostul procuror Linda Fairstein legat de portretizarea sa în seria "When They See Us". Ca parte a acordului, Netflix a convenit să adauge o notă la începutul episoadelor seriesi, precizând că unele elemente au fost ficționalizate și să doneze un milion de dolari unei organizații non-profit.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;