România Întărește Capacitățile de Apărare cu Cel de-al Doilea Sistem Patriot Operațional

România Întărește Capacitățile de Apărare cu Cel de-al Doilea Sistem Patriot Operațional

Ambasada Statelor Unite la București a confirmat certificarea celui de-al doilea sistem de apărare antirachetă Patriot în România în cadrul exercițiului NATO Ramstein Legacy 24, care a avut loc la Capu Midia, între 3 și 14 iunie. Exercițiul a implicat 1.300 de militari români și aliați, având ca scop creșterea interoperabilității și exersarea tacticilor defensive.

Michael Dickerson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, a subliniat contribuția exercițiului la poziția de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, precum și la capacitatea de a desfășura și integra forțele NATO în timp util.

Pe lângă sistemul Patriot, militarii au testat sistemele de rachete Hawk și aeronavele F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52 ale forțelor aeriene române, precum și vehiculele blindate, inclusiv Humvee. La exerciții au participat, de asemenea, militari din Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia și Ungaria. România dispune acum de două sisteme Patriot operaționale, consolidându-și astfel apărarea națională și contribuția la securitatea colectivă a NATO.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;