Valuri de căldură și temperaturi ridicate așteptate în România și SUA

Valuri de căldură și temperaturi ridicate așteptate în România și SUA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) din România și Serviciul Meteorologic naţional american (NWS) au emis avertismente cu privire la temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru următoarele săptămâni, atât în România, cât și în SUA. În România, valorile termice vor fi mai ridicate în regiunile sudice, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în săptămâna 17 - 24 iunie 2024, menținându-se ușor peste medie până la jumătatea lunii iulie. Regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

În SUA, un val de căldură sufocantă este așteptat să lovească centrul și estul țării, cu temperaturi anormal de mari pentru luna iunie. În Los Angeles, efectele se simt deja, cu evacuări și mii de hectare devastate de incendii de vegetație. Temperaturile pot ajunge până la 38°C în Washington DC, iar în alte orașe mari precum Chicago și New York sunt așteptate temperaturi extreme. Incendiile de vegetație din comitatul Los Angeles sunt deja o problemă majoră, cu peste 6.000 de hectare afectate și mii de persoane evacuate.

Meteorologii avertizează că aceste fenomene sunt indicii ale încălzirii globale și că valurile de căldură ar putea deveni mai frecvente, mai intense și de durată mai lungă în viitor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;