Vremea neobișnuit de caldă pentru martie aduce temperaturi de vară în România

Vremea neobișnuit de caldă pentru martie aduce temperaturi de vară în România

România se pregătește să experimenteze un weekend cu temperaturi record pentru această perioadă a anului, care ar putea marca cel mai călduros sfârșit de săptămână din ultimele șapte decenii. Conform prognozelor actualizate ale Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), mercurul din termometre va atinge valori ce se apropie de pragul verii, cu maxime de până la 29 de grade Celsius în anumite regiuni ale țării.

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a subliniat că aceste temperaturi neobișnuit de ridicate pentru martie vor fi resimțite mai ales în sudul României. În timp ce litoralul va avea parte de valori ceva mai scăzute, între 16 și 21 de grade datorită temperaturii apei marine care rămâne rece, în restul țării se așteaptă ca termometrele să indice valori ce sunt mai frecvent întâlnite la începutul verii.

Meteorologii ne asigură că nu doar zilele vor fi calde, dar și nopțile vor avea temperaturi în creștere. Deși nu vor atinge nivelurile caracteristice unei nopți de vară, sunt totuși mai ridicate decât media pentru această perioadă. În plus, weekend-ul nu va aduce doar căldură, ci și vreme frumoasă cu mai puține intensificări ale vântului, creând condiții ideale pentru a petrece timpul în aer liber.

Această vreme surprinzător de caldă vine ca un preludiu al lunii aprilie, care, după cum indică prognozele ANM, va continua să ofere temperaturi peste medie, în special în regiunile intracarpatice. Deși regimul pluviometric se așteaptă să fie apropiat de cel normal pentru această perioadă, unele zone centrale și estice ar putea înregistra cantități de precipitații ceva mai mari.

Aceste temperaturi ridicate sunt un semnal clar al schimbărilor climatice și al încălzirii globale, fenomene care afectează întreaga planetă și care fac ca astfel de recorduri meteorologice să devină din ce în ce mai frecvente.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;