Tornadă de apă surprinsă pe Lacul Mărtinești din Cluj

Tornadă de apă surprinsă pe Lacul Mărtinești din Cluj

Un fenomen meteorologic rar a fost înregistrat pe Lacul Mărtinești din județul Cluj, unde o tornadă de apă, cunoscută și sub denumirea de trombă, a fost observată în timpul unei furtuni. Localnicii și vizitatorii din zona lacului au fost martorii acestui spectacol neobișnuit al naturii, care a produs și momente de panică.

Fenomenul a apărut brusc, venind dinspre o cabană aflată în apropierea lacului. Puterea vântului a fost atât de mare încât a ridicat o barcă și câteva saltele de pe suprafața apei, provocând surprindere și teamă celor care se aflau în apropiere. Proprietara unei cabane din zonă a reușit să filmeze incidentul, iar imaginile au devenit virale pe internet.

Meteorologii au confirmat că zona se afla sub avertizare cod portocaliu de vreme rea la momentul formării trombei, cu previziuni de vânt puternic ce puteau atinge viteze de până la 90 km pe oră. Trombele sunt coloane înalte de apă, de formă conică, care se formează când aerul cald și umed de la suprafața apei se întâlnește cu aerul rece și instabil din atmosferă.

Deși fenomenul a fost de scurtă durată și nu a provocat pagube majore, prezența unei tornade de apă pe un lac din România rămâne un eveniment deosebit, care atrage atenția asupra dinamicii și imprevizibilității condițiilor meteorologice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;