BAT România Își Întărește Angajamentul pentru Sustenabilitate și Invită la Inovație

BAT România Își Întărește Angajamentul pentru Sustenabilitate și Invită la Inovație

BAT România, lider recunoscut în industria bunurilor de larg consum, își reafirmă angajamentul pentru un viitor sustenabil și lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare în cadrul programului „Fii furnizor”. Inițiativa, demarată în 2021, are ca scop atingerea unor obiective ambițioase de sustenabilitate și încurajarea parteneriatelor durabile.

Obiectivele de sustenabilitate ale BAT sunt bine definite: zero emisii de dioxid de carbon pe întreg lanțul valoric până în 2050, reducerea emisiilor cu 50% pentru Scopul 1 și 2 până în 2030, diminuarea deșeurilor cu 25% și atingerea unei rate de reciclare de 90% până în 2025, reducerea consumului de apă cu 35% și reciclarea a 30% din cantitatea de apă extrasă până în 2025, precum și certificarea tuturor siturilor de operațiuni prin Alliance for Water Stewardship și transformarea ambalajelor în 100% reutilizabile, reciclabile sau compostabile tot până în 2025.

Programul „Fii furnizor” ediția 2024 se concentrează pe două direcții majore: dezvoltarea de soluții pentru reducerea deșeurilor și economia circulară, și eficientizarea consumului de apă și reutilizarea acesteia. Companiile și start-up-urile cu idei inovatoare sunt invitate să se înscrie pe platforma BE SUPPLIER începând cu 18 martie 2024, având la dispoziție 6 săptămâni pentru înregistrare.

Fabrica BAT din Ploiești, a doua cea mai mare a grupului din Europa, exemplifică angajamentul companiei prin certificarea AWS pentru consumul sustenabil de apă și o rată de reciclare a deșeurilor de aproximativ 85%. În plus, instalarea a circa 1.000 de panouri fotovoltaice pe acoperișul halei de producție marchează un nou pas în direcția sustenabilității.

Simon Brown, Director de Operațiuni pentru Aria Europa de sud est în cadrul BAT, subliniază determinarea companiei de a construi o companie a viitorului, unde sustenabilitatea este un pilon central. Investițiile constante în soluții inovatoare și eficientizarea consumului de resurse reprezintă o parte esențială a procesului de transformare.

Cu peste 20 de ani de progres în domeniul sustenabilității, recunoscut de instituții internaționale ca Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times, BAT își continuă călătoria spre un viitor mai bun – A Better Tomorrow™, cu obiective clare și o viziune pentru o lume fără fum.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;