Alertă ANPC: Pui Vopsiți și Contaminați cu Salmonella - Un Pericol pentru Sănătatea Consumatorilor

Alertă ANPC: Pui Vopsiți și Contaminați cu Salmonella - Un Pericol pentru Sănătatea Consumatorilor

Autoritățile bat alarma cu privire la o practică îngrijorătoare întâlnită în industria alimentară: vopsirea cărnii de pui pentru a induce consumatorii în eroare privind prospețimea acesteia. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a făcut publică această informație, descriind situația ca fiind "un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi".

Într-o serie de postări pe Facebook, Constantinescu a explicat că unele companii recurg la colorarea artificială a cărnii de pui, uneori chiar prin hrănirea păsărilor cu furaje speciale, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesutul cărnii și să nu poată fi îndepărtată prin spălare. Această metodă nu doar că induce în eroare consumatorii, dar poate ascunde și probleme de sănătate, cum ar fi prezența salmonellei.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, pe lângă aspectul înșelător al cărnii, s-au descoperit și tulpini de salmonella la unele ferme, ceea ce ridică semnificative preocupări legate de siguranța alimentară. Președintele ANPC a anunțat că va trimite o informare către toate instituțiile abilitate pentru a investiga cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.

Consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la calitatea produselor alimentare pe care le achiziționează și să raporteze orice nereguli autorităților competente. ANPC își intensifică eforturile pentru a asigura că alimentele de pe piața românească sunt sigure și conforme cu standardele de sănătate publică.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;