Alertă de toxiinfecţie alimentară la Brașov: 24 de elevi spitalizați după masa de la after-school

Alertă de toxiinfecţie alimentară la Brașov: 24 de elevi spitalizați după masa de la after-school

În data de 14 ianuarie 2024, un incident îngrijorător a avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Braşov, unde 24 de copii au fost afectați de o toxiinfecţie alimentară, presupusă a fi cauzată de consumul de alimente la after-school. Patru dintre acești elevi au necesitat internare, în timp ce restul au fost tratați ambulatoriu, cu supraveghere medicală continuă la domiciliu.

Investigațiile ulterioare au relevat prezența bacteriei Salmonella în probele de coprocultură recoltate de la pacienții internați. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Braşov a efectuat un control riguros la unitatea de învățământ și la firma de catering responsabilă cu prepararea mesei, S.C. Meganova S.R.L. Braşov, descoperind mai multe nereguli în ceea ce privește igiena și manipularea alimentelor.

Printre aspectele neconforme identificate se numără meniuri neactualizate, lipsa dovezilor de igienizare a mâinilor elevilor înainte de masă, precum și deficiențe serioase în organizarea procesului tehnologic de producție alimentară la firma de catering. Ca urmare a acestor descoperiri, au fost aplicate sancțiuni financiare în valoare de 2.000 lei pentru Şcoala Gimnazială nr. 11 Braşov și 10.000 lei pentru firma de catering.

Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul părinților și a pus în evidență necesitatea unor controale mai stricte și reguli mai riguroase în ceea ce privește siguranța alimentară în instituțiile de învățământ.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;