Donald Trump, de la Politică la Comerțul cu Biblii: Strategia sa Controversată

Donald Trump, de la Politică la Comerțul cu Biblii: Strategia sa Controversată

Într-un gest neașteptat care îmbină religia cu afacerile, fostul președinte Donald Trump a făcut anunțul surprinzător de a vinde Biblii personalizate la prețul de 60 de dolari bucata. Această mișcare vine în contextul în care Trump se confruntă cu probleme financiare serioase, având o cauțiune de 175 de milioane de dolari stabilită de un tribunal din New York în urma unui proces de fraudă.

Biblia lansată, numită „God Bless the USA Bible”, nu este doar o carte religioasă, ci și un simbol al patriotismului american, conținând, pe lângă textul biblic, documente fundamentale ale națiunii, precum Constituția SUA, Declarația de Independență și „Bill of Rights”. Titlul Biblii face referire la cântecul patriotic interpretat de Lee Greenwood, care a devenit un imn neoficial în timpul mitingurilor lui Trump.

Donald Trump nu se ocupă direct de vânzarea Bibliilor, ci primește redevențe din parteneriatul cu o organizație care se ocupă de distribuție. Deși a fost clarificat că veniturile nu vor susține campania sa prezidențială, utilizarea imaginii sale în promovarea produsului sugerează o încălcare a liniei dintre afaceri personale și campania electorală.

Această inițiativă este doar una dintre numeroasele încercări ale lui Trump de a-și diversifica sursele de venit, după ce a lansat și o ediție limitată de adidași patrioți și a sărbătorit succesul rețelei sale sociale, Truth Social, pe bursa Nasdaq.

Acest amestec între religie, patriotism și strategii de marketing subliniază abilitatea lui Trump de a rămâne în centrul atenției și de a-și monetiza imaginea, chiar și în fața dificultăților financiare și legale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;