Eurodeputata italiană Ilaria Salis, eliberată din arestul la domiciliu în Ungaria

Eurodeputata italiană Ilaria Salis, eliberată din arestul la domiciliu în Ungaria

Ilaria Salis, profesoară şi membră a Alianţei Verzi-Stânga (AVS) din Italia, a fost eliberată din arestul la domiciliu în Ungaria, unde era judecată pentru agresarea a trei militanţi neonazişti în luna februarie a anului 2023. Avocatul italianei a solicitat ridicarea restricţiilor impuse după ce Salis a fost aleasă eurodeputat în urma alegerilor europarlamentare. Polițiștii ungari i-au demontat brăţara electronică pe care era obligată să o poarte după ce a fost eliberată din arestul preventiv.

În timpul perioadei de arest, Salis a fost adusă în fața instanței cu cătuşe la mâini şi picioare, legată de un lanţ, o practică care a stârnit indignare și proteste în Italia, dar care este conformă cu procedurile judiciare din Ungaria. Această decizie vine într-un context în care Ungaria se confruntă cu tensiuni cu Uniunea Europeană, refuzând să plătească o amendă de 200 de milioane de euro impusă de justiția UE pentru nerespectarea tratatelor în materie de drept de azil.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;