Victor Negrescu propune modificări în Constituția României pentru consolidarea statutului de membru UE și NATO

Victor Negrescu propune modificări în Constituția României pentru consolidarea statutului de membru UE și NATO

Eurodeputatul Victor Negrescu a adus în atenția Parlamentului European o propunere semnificativă pentru România: modificarea Constituției pentru a reflecta explicit apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO. Această inițiativă vine ca răspuns la preocupările legate de posibilitatea ca partide politice extremiste să influențeze deciziile majore prin intermediul unui vot parlamentar.

În cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii români la Strasbourg, Negrescu a evidențiat necesitatea actualizării Constituției, care nu a mai fost modificată de la aderarea României la cele două organizații internaționale. Afirmând că "este timpul ca statutul nostru în aceste două organizații să fie clarificat", Negrescu a subliniat că o astfel de schimbare ar oferi garanții suplimentare împotriva riscului ca România să fie împinsă în afara UE și NATO printr-un simplu vot parlamentar.

Campania Anti-Ro-Exit, lansată de Negrescu, urmărește să informeze cetățenii despre beneficiile apartenenței la UE și NATO și să contracareze narativele extremiste. De asemenea, eurodeputatul a discutat despre posibilitatea organizării unui referendum pe această temă, în cazul în care ar apărea alte inițiative de modificare a Constituției.

Pe lângă această temă, Negrescu a abordat și problema comasării alegerilor, menționând că din perspectiva europeană nu există obiecții, atâta timp cât campaniile pentru Parlamentul European și alegerile locale sunt diferite. În plus, a vorbit despre procesul de desemnare a viitorului comisar european din partea României, pledând pentru o abordare transparentă și consultativă.

În contextul discuțiilor despre viitoarele alegeri prezidențiale din România, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a exprimat opinia că oricine ar concura în finală cu George Simion, liderul partidului AUR, ar câștiga. Ea a comparat această posibilitate cu alegerile prezidențiale din 2000, subliniind incertitudinea privind candidatura lui Simion și eventualitatea ca AUR să aleagă un alt candidat.

Aceste declarații și inițiative subliniază o preocupare crescută cu privire la influența partidelor extremiste în politica românească și necesitatea consolidării valorilor democratice și a angajamentelor internaționale ale României.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;