Pro România Mizează pe Victor Ponta în Alegerile Europarlamentare

Pro România Mizează pe Victor Ponta în Alegerile Europarlamentare

Pro România, partidul social-democrat condus de fostul premier Victor Ponta, își anunță participarea independentă la scrutinul europarlamentar din 9 iunie, cu o listă de candidați proprie. Victor Ponta va deschide această listă, urmat de europarlamentarul Corina Crețu, care ocupă poziția secundă. Decizia a fost confirmată în urma unei întâlniri a Biroului Executiv Național al partidului.

Conform declarațiilor lui Corina Crețu pentru Agerpres, Pro România se mândrește cu o echipă de profesioniști pregătiți să răspundă provocărilor curente, cum ar fi criza energetică, creșterea prețurilor și problemele fermierilor, precum și situației geopolitice tensionate din Ucraina și Orientul Mijlociu.

Crețu a subliniat importanța alegerii reprezentanților care să apere interesele României în Parlamentul European, în contextul în care forțele politice extremiste din Vestul Europei amenință să marginalizeze cetățenii est-europeni. Europarlamentarul a exprimat preocupare față de partidele cu viziuni antieuropene care, prin coagulare, ar putea aduce prejudicii semnificative inclusiv pentru români.

Partidul se bazează pe o structură locală solidă, având peste 2.500 de aleși locali, inclusiv primari și viceprimari, plus peste 1.000 de consilieri locali. Această rețea de susținere este văzută de Corina Crețu ca o bază pentru a face "numai bine pentru semenii și comunitățile lor".

Cu această strategie, Pro România speră să își consolideze poziția pe scena politică și să câștige încrederea alegătorilor în vederea alegerilor europarlamentare, punctând pe experiența și dedicarea membrilor săi.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;