România Blochează Intrarea Protestatarilor Moldoveni Suspecți de Legături cu Ilan Șor

România Blochează Intrarea Protestatarilor Moldoveni Suspecți de Legături cu Ilan Șor

Într-o mișcare decisivă pentru protejarea securității naționale, autoritățile române au interzis accesul în țară a cel puțin 116 cetățeni din Republica Moldova. Aceștia sunt suspectați că au fost plătiți de oligarhul fugar Ilan Șor pentru a participa la manifestații în timpul Congresului Partidului Popular European (PPE) de la București, la care a luat parte și președinta Maia Sandu.

Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, a confirmat interdicțiile, subliniind riscul pe care aceste persoane îl reprezintă pentru securitatea României. Deși nu a oferit detalii despre durata interdicțiilor, a menționat că acestea pot fi extinse și către alte state europene, în cazul în care indivizii în cauză sunt considerați o amenințare.

La începutul lunii martie, Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, și Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, au anunțat că aproximativ 200 de persoane, inclusiv vorbitoare de limba rusă, au fost plătite pentru a se deplasa la București și a protesta. Suma alocată pentru un microbuz de 20-22 de persoane se ridica la 10 mii de euro. Totodată, au fost efectuate aproximativ 145 de percheziții și audiați peste 350 de martori în dosare care investighează acțiuni de destabilizare și perturbare a ordinii publice, cu implicarea grupului criminal organizat condus de Ilan Șor.

Această acțiune comună între polițiștii din Moldova și România demonstrează solidaritatea și cooperarea transfrontalieră în combaterea amenințărilor la adresa securității și ordinii publice. Astfel, România își reafirmă angajamentul de a proteja integritatea evenimentelor politice importante și de a preveni orice acțiuni care ar putea submina direcția pro-europeană a regiunii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;