Olaf Scholz susține accesul României în Schengen și subliniază unitatea europeană în fața provocărilor

Olaf Scholz susține accesul României în Schengen și subliniază unitatea europeană în fața provocărilor

Cancelarul german Olaf Scholz a evidențiat sprijinul constant al partidului său, SPD, pentru aderarea României la spațiul Schengen, în cadrul unei întâlniri cu liderii Partidului Socialiștilor Europeni (PES) la București. Subliniind că nu există state membre de "primă sau de a doua clasă" în Uniunea Europeană, Scholz a accentuat ideea unei Europe unite și a recunoscut contribuția semnificativă a României la securitatea continentală.

În discursul său, Scholz a reiterat faptul că "securitatea nu este totul, dar fără securitate, nimic nu este totul", referindu-se la importanța cooperării în cadrul NATO și la contribuția României în acest sens. Acesta a subliniat, de asemenea, necesitatea unei descurajări eficiente pentru a preveni orice escaladare a conflictului dintre Rusia și NATO și a anunțat investiții semnificative ale Germaniei în apărarea comună europeană.

Pe lângă aspectele de securitate, cancelarul german a vorbit despre importanța extinderii UE ca forță motrice a democrației și prosperității pe continent, menționând progresele în negocierile de aderare cu țările din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și Georgia.

Pe plan intern, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a exprimat încrederea în victoria partidului în alegerile europarlamentare și locale din iunie, subliniind nevoia de politici sociale și de umanizare în Europa. Evenimentul a fost marcat și de prezența altor lideri europeni și reprezentanți ai social-democrației, precum Stefan Lofven, Nicolas Schmit și Victor Negrescu, care au discutat despre viitorul Uniunii Europene și soluțiile la problemele cetățenilor.

Întâlnirea liderilor PES la București a fost un moment important pentru a consolida unitatea și solidaritatea europeană în fața provocărilor actuale, cu un accent pe politici sociale, securitate și extindere.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;