Olaf Scholz clarifică politica Germaniei privind cannabisul în fața studenților chinezi

Olaf Scholz clarifică politica Germaniei privind cannabisul în fața studenților chinezi

Cancelarul german Olaf Scholz a oferit asigurări studenților chinezi că nu este necesar să consume cannabis pentru a studia în Germania, în ciuda legalizării recente a acestuia pentru uz recreațional. În timpul vizitei sale în China, Scholz a fost întrebat de un student îngrijorat de la Universitatea Tongji despre cum poate evita drogul în Berlin, având în vedere diferențele culturale și legale între cele două țări.

"Răspunsul este foarte simplu: nu fuma. Eu voi împlini 66 de ani anul acesta și nu am fumat niciodată cannabis", a declarat Scholz, subliniind că scopul legalizării nu este de a încuraja consumul, ci de a controla și educa publicul cu privire la acesta.

Pe 23 februarie, parlamentul german a aprobat o lege care permite deținerea a până la 25 de grame de cannabis în spațiul public și cultivarea a până la trei plante pentru consum privat. Această mișcare vizează scoaterea cannabisului "din zona gri" și reglementarea mai eficientă a consumului. Cu toate acestea, cetățenii vor trebui să aștepte încă trei luni înainte de a putea achiziționa cannabis legal prin intermediul unui "Cannabis Social Club".

Cancelarul a combătut percepția că Berlinul este un oraș inundat de consumatori de cannabis, menționând că este posibil să studiezi și să te distrezi în oraș fără a întâlni pe nimeni care consumă drogul. În Germania, aproximativ 4 milioane de persoane au consumat cannabis în 2022, conform datelor Ministerului Sănătății.

Scholz a subliniat că Germania urmărește să reducă consumul de cannabis prin educație și reglementare, nu să încurajeze utilizarea acestuia. Această abordare se aliniază cu tendințele europene de dezincriminare a cannabisului, urmând exemplul Maltei și Luxemburgului, și diferind de politica Olandei, unde consumul este tolerat, dar nu complet legalizat.

Vizita cancelarului german continuă cu întâlniri la Beijing pentru discuții politice cu liderii chinezi, subliniind importanța relațiilor internaționale și a schimburilor culturale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;