Olaf Scholz Asigură că Armele Germane Folosite de Ucraina nu Vor Escalada Conflictul

Olaf Scholz Asigură că Armele Germane Folosite de Ucraina nu Vor Escalada Conflictul

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că decizia de a permite Ucrainei să utilizeze armele livrate de Germania pentru a lovi ţinte militare pe teritoriul rus nu va contribui la o escaladare a situaţiei. Scholz a făcut aceste remarci într-un interviu pentru postul de radio bavarez Antenne Bayern, subliniind că decizia a fost luată cu prudenţă și în acord cu aliații Germaniei.

Cancelarul a insistat că nu va ceda în fața presiunilor care ar putea duce la decizii nepotrivite sau neoportune, menționând că acțiunile politice nu trebuie să fie determinate de aparițiile media, ci de rațiune. Decizia vine în urma autorizării de către guvernul SUA a Ucrainei de a folosi arme americane împotriva ţintelor rusești, în contextul ofensivei recente a Rusiei asupra regiunii Harkov.

Forțele ucrainene au raportat că au distrus un sistem de apărare antiaeriană rusesc S-300, folosind arme occidentale, potrivit surselor citate de CNN. Totuși, nu este clar dacă armele utilizate în acest atac au fost furnizate de SUA. Scholz și-a exprimat încrederea că această măsură este una de apărare, exemplificând cu orașul Harkov, și nu va duce la o escaladare a conflictului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;