Eurodeputați solicită suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în Consiliul UE

Eurodeputați solicită suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în Consiliul UE

Un număr de 63 de eurodeputați din diferite grupuri politice ale Parlamentului European au cerut suspendarea drepturilor de vot ale Ungariei în Consiliul Uniunii Europene. Această solicitare vine ca reacție la vizitele premierului ungar Viktor Orban la Moscova și Beijing, precum și la întâlnirea cu fostul președinte american Donald Trump. Parlamentarii europeni acuză că Orban a sugerat că acționează în numele întregii UE, fără a avea autoritatea necesară pentru acest lucru.

Într-o scrisoare adresată instituțiilor UE, eurodeputații au declarat că acțiunile lui Orban au cauzat daune semnificative și au abuzat de rolul Ungariei ca președinție a Consiliului UE. Ei susțin că este nevoie de măsuri concrete, nu doar de condamnări verbale, pentru a contracara aceste acțiuni. Comisia Europeană a răspuns prin reducerea participării la reuniunile informale ale președinției ungare, trimițând doar funcționari civili în loc de comisari.

Purtătorul de cuvânt al reprezentanței Ungariei la UE nu a oferit niciun comentariu în legătură cu conținutul scrisorii. Scrisoarea a fost semnată de membri ai mai multor grupuri politice, inclusiv Partidul Popular European, socialiști, liberali, verzi și membri ai grupului ECR. Partidul Fidesz al lui Orban nu este membru al grupului ECR și a optat să se alăture unui alt grup politic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;