Fotbalul Italian în Doliu: Luigi "Gigi" Riva, Legenda și Golgheterul All-Time al Naționalei, a Încetat din Viață

Fotbalul Italian în Doliu: Luigi "Gigi" Riva, Legenda și Golgheterul All-Time al Naționalei, a Încetat din Viață

Fotbalul italian și fanii din întreaga lume își iau rămas bun de la o adevărată legendă, Luigi "Gigi" Riva, care a decedat la vârsta de 79 de ani. Luigi Riva, cunoscut și sub numele de "Rombo di Tuono" datorită puternicului său șut, a fost golgheterul all-time al echipei naționale a Italiei, cu un record impresionant de 35 de goluri în 42 de selecții.

Născut în 1944, Riva a devenit cunoscut în fotbalul de top în sezonul 1962-1963, când a jucat pentru Legnano în Serie C. Transferul său la Cagliari a marcat începutul unei cariere strălucite, în care a rămas fidel aceleiași echipe până la retragerea sa în 1977. Cu 164 de goluri în 315 meciuri pentru Cagliari, Riva a fost o figură emblematică pentru clubul sardinian, conducându-l spre singurul titlu de campion al Serie A din istoria sa în 1970.

Pe scena internațională, Riva a fost un element-cheie în câștigarea primului titlu european al Italiei în 1968 și a fost un protagonist important al Campionatului Mondial din Mexic 1970, unde Italia a ajuns în finală, pierzând în fața Braziliei lui Pele.

Decesul său a fost anunțat de Federația Italiană de Fotbal (FIGC) și a adus un val de tristețe și omagii din partea oficialilor și fanilor. Președintele FIGC, Gabriele Gravina, l-a descris pe Riva ca fiind "un monument național", iar Premierul italian Giorgia Meloni a recunoscut contribuția lui Riva la istoria fotbalului și la echipa națională.

Luigi Riva, care a fost președinte de onoare al clubului Cagliari din 2019, rămâne în memoria tuturor ca un simbol al fotbalului liber și al performanței sportive de excepție. Odihnească-se în pace, Gigi Riva, un adevărat gigant al fotbalului mondial.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;