Parapantist atacat de vultur auriu în Franța: Recomandări pentru evitarea confruntărilor aeriene

Parapantist atacat de vultur auriu în Franța: Recomandări pentru evitarea confruntărilor aeriene

Un eveniment neașteptat a avut loc în inima Alpilor francezi, când Thomas, un parapantist cu ani de experiență, a fost atacat în plin zbor de un vultur auriu. Incidentul, care s-a desfășurat deasupra muntoasei regiuni Dent du Villard din Savoia, a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale de parapantă și a atras atenția asupra riscurilor asociate cu sporturile aeriene în perioada de reproducere a păsărilor de pradă.

În timpul zborului său de sâmbătă, la prânz, Thomas a fost surprins de atacul agresiv al vulturului, care l-a vizat direct la nivelul capului. Protejat parțial de cască, parapantistul a suferit totuși răni serioase la gât, după ce pasărea s-a agățat de brațele sale timp de aproximativ 13 minute. Cu toate acestea, a reușit să își păstreze calmul și să controleze parapanta, evitând astfel un accident potențial fatal.

După ce a fost eliberat de către vultur la o sută de metri distanță de punctul de aterizare, Thomas a primit îngrijiri medicale, necesitând copci și o examinare amănunțită pentru a preveni complicații ulterioare. Acest incident izolat nu a fost singurul de acest fel, un alt parapantist raportând o întâlnire similară în aceeași zi.

Specialiștii în protecția păsărilor au explicat că astfel de comportamente agresive sunt tipice în sezonul de reproducere, când păsările de pradă sunt deosebit de teritoriale. În consecință, s-a emis o recomandare de a evita zborurile în zona Dent du Villard și Col de la Chal până la sfârșitul lunii august, pentru a preveni alte incidente nedorite.

Clubul local de parapantă a luat măsuri de informare a autorităților și a parapantiștilor cu privire la aceste riscuri, subliniind importanța cunoașterii mediului și a comportamentului faunei sălbatice în practicarea sporturilor aeriene.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;