Tragedia din Kenya: Inculparea liderului sectei și a asociaților săi pentru moartea a 191 de copii

Tragedia din Kenya: Inculparea liderului sectei și a asociaților săi pentru moartea a 191 de copii

Într-un caz care a șocat comunitatea internațională, pastorul Paul Mackenzie Nthenge, împreună cu 29 de membri ai sectei „Good News International Church” din Kenya, au fost acuzați de uciderea a 191 de copii. Această tragedie a ieșit la iveală după ce autoritățile au descoperit cadavrele victimelor în gropi comune, în pădurea Shakahola.

Procesul a început în orașul Malindi, iar toți inculpații s-au declarat nevinovați în fața acuzațiilor. Conform procurorilor, Mackenzie le-a cerut enoriașilor să se înfometeze, promițându-le că aceasta este calea spre rai înainte de sfârșitul lumii. Descoperirile ulterioare ale anchetatorilor au arătat că multe dintre victime au prezentat semne de înfometare, iar unele au fost chiar agresate.

ONG-ul Haki Africa, care a alertat autoritățile, a dezvăluit că membrii sectei au refuzat ajutorul chiar și în condiții precare, continuând să postească până la moarte. Autopsiile au relevat că majoritatea victimelor au murit de foame, în timp ce altele au fost strangulate, bătute sau sufocate. Mai mult, există suspiciuni de trafic de organe, având în vedere că unele victime aveau organe lipsă.

Paul Mackenzie Nthenge și membrii cultului sunt acum în fața justiției, fiind acuzați de omor, vătămare, facilitare a unui act terorist și torturare de copii. Procesul, care a început pe 7 martie, este urmărit de aproape de întreaga lume, așteptându-se ca dreptatea să fie făcută pentru victimele nevinovate ale acestei tragedii.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;