Operațiunea JUPITER: 156 de percheziții în România pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare

Operațiunea JUPITER: 156 de percheziții în România pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare

Operațiunea JUPITER, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală Anticorupție, a continuat în ziua a patra cu aproape 160 de percheziții efectuate în toată România. Acțiunile vizează combaterea infracțiunilor economico-financiare, inclusiv evaziune fiscală și corupție.

În cursul acestei zile, sub coordonarea autorităților judiciare, au fost efectuate 156 de percheziții, în urma cărora 85 de persoane urmează să fie duse la audieri. Conform estimărilor, prejudiciul adus statului român de către persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni se ridică la peste 30 de milioane de lei.

Investigațiile au scos la iveală că, în perioada 2019-2022, reprezentanții a 13 firme au înregistrat achiziții fictive de la 11 societăți "fantomă", cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 4.797.283 lei prin deducerea ilegală a TVA și evitarea plății impozitului pe profit. În plus, de la martie 2022 până în martie 2023, o firmă nu a achitat impozitele și contribuțiile reținute la sursă, acumulând o datorie de 2.641.763 lei.

Un birou notarial din Capitală este de asemenea implicat într-o cauză de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2.561.617 lei. Între 1 martie 2022 și 16 noiembrie 2023, biroul a declarat și reținut impozite și contribuții, fără a le achita în termen.

Operațiunea JUPITER continuă să combată evaziunea fiscală și să protejeze bugetul de stat de pierderi semnificative, implicând un număr mare de efective din cadrul forțelor de ordine și autorităților judiciare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;