Operațiunea "Măștile": Cinci bărbați deghizați în femei, reținuți pentru furturi online în București

Operațiunea "Măștile": Cinci bărbați deghizați în femei, reținuți pentru furturi online în București

Într-o operațiune demnă de un scenariu de film, polițiștii din București au reținut cinci bărbați care au folosit internetul pentru a atrage victimele într-o capcană insidioasă. Sub masca serviciilor sexuale oferite online, acești indivizi, deghizați în femei, au reușit să fure bani, bijuterii și telefoane mobile, creând un prejudiciu semnificativ de peste 33.000 de lei.

Această schemă de înșelăciune, care a funcționat începând din noiembrie 2023, a implicat postarea de anunțuri pe site-uri de profil, atrăgând bărbații în apartamente închiriate în Capitală. Odată ajunși în aceste locații, victimele erau distrase, iar suspecții profitau de acest moment pentru a le sustrage bunurile de valoare.

Situația a luat o întorsătură și mai gravă când unul dintre suspecți a recurs la violență, intrând fără drept în locuința unei victime și încercând să sustragă și mai multe bunuri. Incidentul, petrecut în județul Ilfov, a inclus agresiunea fizică asupra unei femei, fapt care a adăugat gravitate cazului.

După percheziții minuțioase, polițiștii de la Secția 14 au reușit să identifice și să ridice obiectele furate, punând astfel capăt activităților ilicite ale grupului. Suspecții, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, au fost audiați și reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața magistraților pentru a răspunde legal pentru faptele lor.

Cercetările continuă sub atenta supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, suspecții fiind acuzați de furt calificat, tentativă de tâlhărie calificată, tăinuire și proxenetism. Operațiunea polițienească a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale, demonstrând eficiența colaborării interdepartamentale în lupta împotriva criminalității.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;