Operațiunea de amploare a polițiștilor din Ilfov: Peste 140 de sancțiuni aplicate într-o noapte

Operațiunea de amploare a polițiștilor din Ilfov: Peste 140 de sancțiuni aplicate într-o noapte

Într-o demonstrație de forță și eficiență, polițiștii din Ilfov au desfășurat operațiunea „Blocada”, care a avut ca rezultat aplicarea a aproape 150 de amenzi în valoare de 47.150 de lei, în doar o singură noapte. Acțiunea a vizat în principal depistarea șoferilor care încalcă regulile de viteză și conduc sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, polițiștii au reținut șapte permise de conducere, dintre care două au fost pentru consum de alcool, și au retras 18 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate șase infracțiuni, printre care două de conducere sub influența alcoolului, alte două pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, și două pentru conducere fără permis.

Un caz notabil a fost cel al unui șofer oprit în orașul Pantelimon, care a fost testat pozitiv pentru alcool, cu o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, și ulterior a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice. În plus, s-a descoperit că bărbatul nu deținea permis de conducere, fapt care a dus la deschiderea unui dosar penal pentru trei infracțiuni la regimul rutier.

Această acțiune a poliției vine ca un răspuns ferm la încălcările frecvente ale legislației rutiere și reprezintă un avertisment clar pentru cei care sunt tentați să încalce legea. Prin astfel de inițiative, autoritățile își propun să crească siguranța pe drumurile publice și să reducă numărul accidentelor cauzate de comportamentul iresponsabil al unor conducători auto.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;