Incident Neobișnuit: Dronă Militară Prăbușită în Insula Mare a Brăilei

Incident Neobișnuit: Dronă Militară Prăbușită în Insula Mare a Brăilei

Autoritățile române sunt în alertă după ce o dronă militară neidentificată s-a prăbușit în Insula Mare a Brăilei, creând un crater de aproximativ 4 metri în diametru. Incidentul, care a avut loc joi, la doar 8 km de Brăila și la 23 de kilometri adâncime în teritoriul României, este considerat cea mai gravă pătrundere aeriană pe teritoriul național de la începutul conflictului din regiune.

Conform rapoartelor de la publicația locală debraila.ro, o operațiune de amploare a fost demarată vineri pentru a izola și investiga zona prăbușirii. În misiune sunt implicate forțe ale Armatei, Serviciului Român de Informații (SRI), Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Martorii evenimentului au relatat că au auzit o explozie puternică la momentul impactului. Autoritățile au fost alertate în jurul orei 21:45, iar de atunci zona a fost securizată și izolată pentru a permite echipelor de specialiști să evalueze originea și potențialele riscuri ale dronei prăbușite. Imaginile publicate de presa locală arată clar magnitudinea craterului, care este vizibil chiar și din aer.

Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila, a confirmat indirect incidentul, exprimând surprinderea că localnicii nu au sunat imediat la 112 pentru a raporta evenimentul.

Investigația este în curs, iar informațiile vor fi actualizate pe măsură ce noi detalii vor fi disponibile. Acest incident subliniază necesitatea unei vigilențe sporite în contextul tensiunilor militare din regiune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;