Incident Neobișnuit la un Liceu din Târgoviște: Două Persoane Amendați pentru Participare Neautorizată la Ora de Sociologie

Incident Neobișnuit la un Liceu din Târgoviște: Două Persoane Amendați pentru Participare Neautorizată la Ora de Sociologie

Un eveniment neașteptat a avut loc la un liceu din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, unde doi bărbați, de 22 și 28 de ani, au surprins comunitatea școlară prin participarea lor neautorizată la o oră de sociologie. Incidentul, petrecut în data de 1 martie, a fost adus la cunoștința autorităților pe 6 martie, moment în care Poliția Județeană Dâmbovița a demarat o anchetă.

Conform rapoartelor poliției, cei doi indivizi au intrat în liceu fără a avea acest drept și s-au așezat în bănci, participând "activ" la lecția susținută de un profesor suplinitor. În urma verificărilor, amândoi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

Nu doar cei doi bărbați au primit sancțiuni, ci și paznicul liceului care a permis accesul lor în instituție, fiind amendat cu suma de 200 de lei. Acest incident a pus în lumină vulnerabilitățile în sistemul de securitate al liceului, determinând autoritățile să ia măsuri suplimentare pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Valentin Stancu, a informat că Inspectoratul a fost notificat de poliție și că se vor analiza circumstanțele pentru a decide măsurile adecvate. Profesorii au fost, de asemenea, instruiți să adopte proceduri stricte pentru a preveni incidente similare.

Este esențial ca instituțiile de învățământ să asigure un mediu sigur pentru elevi și profesori, iar acest incident subliniază importanța vigilenței și a protocoalelor de securitate în școli.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;