Șeful Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin reținut într-un dosar de trafic de migranți

Șeful Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin reținut într-un dosar de trafic de migranți

Vali Mitruş, șeful Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin, a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar ce vizează o rețea de trafic de migranți. Alături de el, alți doi funcționari ai instituției, Andrei-Cătălin Huniadi și Cristian-Arthur Oncică, precum și P.C.S., administratorul unei firme, au fost plasați sub control judiciar.

Anchetatorii suspectează că, în schimbul unor sume de bani, cei patru au încălcat legislația privind migrația și normele de muncă în legătură cu admisia, șederea și dreptul la muncă al cetățenilor străini pe teritoriul României. În perioada 2022-2023, ar fi primit între 2.100 lei și 22.000 euro pentru emiterea avizelor de muncă și prelungirea nelegală a dreptului de ședere pentru peste 1.137 cetățeni străini, majoritatea din Pakistan și Bangladesh.

După obținerea avizelor de muncă, unii dintre cetățenii străini erau cazați fără forme legale și plasați ilegal la muncă în alte societăți, în timp ce alții erau preluați de rețelele de traficanți de migranți și călăuziți ilegal spre statele din Vestul Europei.

Vali Mitruș urmează să fie prezentat în fața Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cadrul anchetei, polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 67 de percheziții în mai multe județe din România, în legătură cu acest caz complex de trafic de migranți.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;